Cât de simplu este să dai gust unei porții de orez sau paste făinoase.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2
Ingrediente:
- 2 linguri ulei măsline
- 1 ceapă, fin tocată
- 1 linguriță boia ardei
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 300 g mix ciuperci, tocate
- 150 ml stoc de carne sau legume
- 1 lingură sos Worcestershire
- 3 linguri smântână bogată în grăsimi
- 1 mic buchet de pătrunjel, tocat
- 250 g orez fiert sau paste făinoase
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o tigaie mare antiaderentă și se înmoaie ceapa timp de aproximativ 5 minute.
- Se adaugă usturoiul și boiaua de ardei, apoi se fierbe timp de 1 minut.
- Adăugați ciupercile și lăsați să fiarbă la foc mare, amestecând des, timp de aproximativ 5 minute.
- Se toarnă stocul și sosul Worcestershire.
- Se aduce la fierbere și se lasă timp de 5 minute până când sosul se îngroașă, apoi se îndepărtează de pe sursa de foc și se presară pătrunjelul.
- Gătiți orezul/ pastele conform instrucțiunilro de pe ambalaj, apoi se servesc cu ciupercile Stroganoff.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu