1.Curăță ciupercile și toacă mărunt codițele. Amestecă o lingură cu ulei cu un praf de sare și unge ciupercuțele în interior, apoi așază-le pa tava tapetată cu hârtie de copt.
2.Pentru umplutură, încinge restul de ulei și untul într-o tigaie. Adaugă codițele ciupercilor, ceapa, usturoiul, cimbrul și un praf de sare. Ține pe foc 8-10 minute sau până lichidul s-a evaporat.
3.Toarnă vinul și lasă până se evaporă alcoolul apoi dă deoparte și lasă să se răcorească 10 minute.
4.Încorporează firimiturile de pâine, chives tocate mărunt, coaja de lămâie (după gust), brânza de capră sfărâmată și semințe de pin trase în tigaie în prealabil. Amestecă ușor.
5.Umple ciupercuțele cu această compoziție și dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute. Servește ciupercile umplute cu brânză de capră imediat.
Sursa foto: www.bhg.com
Carpaccio de ciuperci cu parmezan
24 ciuperci (nu foarte mari)
100 g brânză de capră
2 linguri cu ulei de măsline
1 lingură cu unt
1 lingură cu ceapă tocată
3 căței de usturoi zdrobiți
1 linguriță cu cimbru proaspăt
60 ml vin alb
50 g firimituri de pâine
30 g semințe de pin
2 linguri cu chives (sau cozi fine de ceapă verde)
coajă de lămâie
sare
Adaugă comentariu