1. Curata ciupercile de codite și lasa palariile deoparte. Taie capetele coditelor și, cu lama cutitului, razuiește-le de coaja fina. Taie în cubulete ceapa, dovleceii, morcovul și ardeii grași.
2. Încinge 3-4 linguri cu ulei într-o tigaie adânca și calește la foc mic costita taiata fâșii subtiri, apoi adauga legumele. Sareaza și pipereaza, iar spre final, presara oregano dupa gust.
3. Dupa ce s-au patruns legumele, ia tigaia de pe foc. Adauga usturoiul tocat marunt.
4. Umple palariile ciupercilor cu aceasta compozitie și așaza-le într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Da-o la cuptorul încins 5-10 minute.
TRUC Curata ciupercile doar când vrei sa le prepari, cu o periuta moale sau cu o cârpa umeda, fara a le mai da printr-un jet de apa. Din cauza naturii lor poroase, ciupercile absorb apa precum buretele și își schimba gustul și textura.
8 ciuperci mari
2 dovlecei micuti
2 ardei grasi galbeni
1 morcov
2 cepe
2 catei de usturoi
50 g costita
oregano
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu