Clafoutis sărat

1.Amestecă făina cernută cu praful de copt, sarea, piperul, ouăle bătute și laptele până obții o compoziție fină ca textură.

2.Adaugă busuioc după gust (uscat sau frunze proaspete tocate), brânza și amestecă. Toarnă compoziția într-o formă de ceramică (sau yena) unsă cu puțin unt și dă la cuptorul încins în prealabil.

3.Lasă la foc mai mare 15 minute, apoi redu intensitatea focului și mai lasă 25-30 de minute sau până preparatul a căpătat o culoare aurie, iar scobitoarea-test iese curată din compoziție.

4.Scoate din cuptor și lasă 10-15 minute înainte de a servi alături de o salată de sezon.

 

Ruladă de omletă

Poza principala

clafoutis_cu_rosii_cherry_fotolia_38053600_subscription_xl.jpg_c_m.studio_-_fotolia.com_mica.jpg

60 g făină

½ linguriță cu praf de copt

½ linguriță rasă cu sare

¼ linguriță cu piper negru măcinat

3 ouă mari

240 ml lapte

50 g brânză telemea sfărâmată

6-7 roșii cherry

busuioc

unt

 

Omletă cu cartofi şi şuncă

De inspirație franțuzească, clafoutis este un fel de budincă extrem de ușor de pregătit.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE