Home » Aperitive, salate, sosuri » Clasicul sos Bechamel
Aperitive, salate, sosuri

Clasicul sos Bechamel

Cel mai frecvent sos întâlnit în bucătărie! Învață cum să pregătești clasicul sos Bechamel, perfect pentru a transforma preparate banale în delicii gourmet.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 30 g făină
  • 40 g unt
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare sos Bechamel:

  1. Combinați făina cu untul într-o cratiță cu capacitate mai mare.
  2. Mențineți la foc mic, cel mult 1 minut, amestecând frecvent, apoi stingeți cu laptele fierbinte, turnat în fir subțire pentru a evita formarea cocoloașelor.
  3. Sărați după gust și dacă doriți un sos mai acrișor se poate adăuga zeamă de lămâie.
  4. Presărați mărar tocat deasupra.
  5. Sosul Bechamel se poate folosi la prepararea diverselor mâncăruri precum lasagna, chiftele sau alte preparate.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.