1. Separă gălbenușurile de albușuri. Într-un castron, freacă gălbenușurile cu un praf de sare. Toarnă treptat laptele, mierea și uleiul. Adaugă făina proaspăt cernută și amestecată cu zahărul și praful de copt.
2. La final, încorporează albușurile bătute spumă și afinele zdrobite cu furculiţa. Lasă compoziţia să se odihnească zece minute.
3. Unge o tigaie din teflon cu puţin unt. Toarnă în mijloc un polonic și lasă compoziţia să se întindă. Coace clatitele americane pe ambele părţi. Servește aceste clatite fierbinţi, cu puţin unt topit.
Știai? Afinele neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea şi îmbolnăvirea organismului.
Clatitie banatene
150 g afine
200 g făină
250 ml lapte
2 ouă
50 g zahăr
3 linguri cu miere
1 pliculeţ cu praf de copt
100 g unt
3 linguri cu ulei
sare
Adaugă comentariu