- Combinați făina împreună cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zhărul brun și condimentele într-un bol.
- Într-un alt bol combinați laptele bătut, piureul de dovleac, gălbenușurile de ou și extractul de vanilie.
- Procesați cu un mixer până când ingredientele sunt perfect combinate.
- Adăugați ingredientele uscate în compozițe și continuați să amestecați.
- Încorporați și albușurile bătute bine.
- Lăsați aluatul să se odihnească pentru 10 minute.
- Încălziți o tigaie pentru clătite și adăugați un strop de ulei.
- Adăugați câte un polonic de aluat și gătiți-le câte 2-3 minute, până devin crocante și rumenite.
- Serviți clătitele cu frișcă, unt , sirop de arțar sau zahăr pudră.
Credit Foto: Fotolia/ Rob
Poza principala
- 260 g făină
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 bicarbonat sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 3 linguri zahăr brun
- 1 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță ghimbir
- 1/4 linguriță nucșoară
- 420 g lapte bătut
- 2 ouă
- 225 g piure dovleac
- 1 linguriță extract vanilie
- ulei
- zahăt pudră/sirop de arțar, frișcă, unt pentru servit
Pancakes de sezon, cu piure de dovleac.
Numar de portii
10 clătite
Facebook Comments
Adaugă comentariu