1. Cerne făina. Bate oul cu o furculiţă, adăugând apoi laptele şi un praf de sare şi bătând în continuare. Adaugă, pe rând, făina în ploaie, zahărul şi zahărul vanilat şi bate, cu telul, până obţii un aluat moale şi fin.
2. Încinge o tigaie unsă cu ulei şi toarnă un polonic de aluat. Lasă pe foc până începe să se ridice, apoi întoarce clătita şi prăjeşte-o şi pe partea cealaltă. Scoate clătitele pe un platou şi acoperă-le cu capac, să nu se usuce.
3. Amestecă brânzica şi gălbenuşul până se omogenizează, adaugă zahărul şi scorţişoara şi amestecă din nou. Umple aceste clătite cu amestecul de brânză, rulează-le şi aşază-le în tavă termorezistentă.
4. Dă-le la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Între timp, amestecă pe foc, cireşele din compot cu siropul de fructe. Serveşte aceste clătite cu branza cat sunt fierbinţi cu sos de cireşe.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sfat. Pune ulei în tigaie după ce ai încins-o bine şi, după ce ai uns uniform tigaia, aruncă surplusul. Aşa, clătitele nici nu se vor lipi, nici nu vor grase.
200 g făină albă
250 ml lapte
1 ou
1 zahăr vanilat
2 linguri cu zahăr tos
ulei pentru prăjit
Pentru umplutură
250 g brânză de vaci
1 gălbenuş
2 linguri cu zahăr tos
scorţişoară
1 borcan de compot de cireşe
150 ml sirop de fructe
Adaugă comentariu