Home » Aperitive, salate, sosuri » Clătite cu brânză la cuptor
Aperitive, salate, sosuri

Clătite cu brânză la cuptor

1. Cerne făina. Bate oul cu o furculiţă, adăugând apoi laptele şi un praf de sare şi bătând în continuare. Adaugă, pe rând, făina în ploaie, zahărul şi zahărul vanilat şi bate, cu telul, până obţii un aluat moale şi fin.

 

2. Încinge o tigaie unsă cu ulei şi toarnă un polonic de aluat. Lasă pe foc până începe să se ridice, apoi întoarce clătita şi prăjeşte-o şi pe partea cealaltă. Scoate clătitele pe un platou şi acoperă-le cu capac, să nu se usuce.

 

3. Amestecă brânzica şi gălbenuşul până se omogenizează, adaugă zahărul şi scorţişoara şi amestecă din nou. Umple aceste clătite cu amestecul de brânză, rulează-le şi aşază-le în tavă termorezistentă.

 

4. Dă-le la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Între timp, amestecă pe foc, cireşele din compot cu siropul de fructe. Serveşte aceste clătite cu branza cat sunt fierbinţi cu sos de cireşe.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sfat. Pune ulei în tigaie după ce ai încins-o bine şi, după ce ai uns uniform tigaia, aruncă surplusul. Aşa, clătitele nici nu se vor lipi, nici nu vor grase.

 

Frigărui din clătite de ciocolată

Poza principala

clatite_cu_branza_mici.jpg

200 g făină albă

250 ml lapte 

1 ou 

1 zahăr vanilat 

2 linguri cu zahăr tos

ulei pentru prăjit

 

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci

1 gălbenuş

2 linguri cu zahăr tos

scorţişoară

1 borcan de compot de cireşe

150 ml sirop de fructe

 

Clatite cu banane, iaurt si miere

Cine nu ştie să facă o clătită? Dar stai aşa, ale noastre-s mai gustoase şi mult, mult mai săţioase!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.