Home » Promo » Clătite cu carne
Promo

Clătite cu carne

1. Pentru umplutură, încinge untul într-o tigaie adâncă și rumenește ceapa. Dă focul puțin mai mare și adaugă carnea. Rumenește-o până capătă o culoare auriu-maronie. Adaugă ardeii, ierburile, sare și piper. Toarnă supa și lasă pe foc 40 de minute, mestecând des. Adaugă sosul Worcestershire și mai lasă 5 minute pe foc, apoi dă deoparte.

2. Pentru clătite, amestecă făina cernută cu un praf de sare. Bate ouăle separat, încorporează făina și amestecă bine. Adaugă apa, amestecă și lasă deoparte 30 de minute. Încinge untul și prăjește 8-10 clătite.

3. Pentru sosul de roșii, aurește ceapa și usturoiul în unt topit. Adaugă roșiile tocate și curățate de pielițe, sare, piper și un strop de zahăr. Fierbe pentru 10-15 minute. Dacă vrei să înlături seminețele de roșii, trece sosul printr-o sită.

4. Pune din umplutura de carne pe clătitele prăjite și rulează. Pune-le în tavă termorezistentă și dă-le la cuptor pentru 8 minute. Servește-le cu sosul de roșii deasupra

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Clătite bănățene

Poza principala

clatite_mica.jpg

Pentru clătite:

4 ouă

150 g făină

300 ml apă

1 lingură cu ulei de măsline

unt

 

Pentru umplutură:

400 g carne tocată de vită

2 ardei grași tocați

2 linguri cu sos tomat

2 cepe tocate

2 linguri cu unt

2 lingurițe cu busuioc tcoat

1 linguriță cu oregano

150 ml supă de vită (legume)

2 lingurițe cu sos Worcestershire

piper măcinat

sare

 

Pentru sosul de roșii:

450 g roșii

1 ceapă tocată

1 cățel de ustuoi

1 lingură cu unt

sare

piper

zahăr

 

Clătite mediteraneene

Sățioase și apetisante, clătitele cu carne sunt un prânz pe cinste.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.