1. Pentru umplutură, încinge untul într-o tigaie adâncă și rumenește ceapa. Dă focul puțin mai mare și adaugă carnea. Rumenește-o până capătă o culoare auriu-maronie. Adaugă ardeii, ierburile, sare și piper. Toarnă supa și lasă pe foc 40 de minute, mestecând des. Adaugă sosul Worcestershire și mai lasă 5 minute pe foc, apoi dă deoparte.
2. Pentru clătite, amestecă făina cernută cu un praf de sare. Bate ouăle separat, încorporează făina și amestecă bine. Adaugă apa, amestecă și lasă deoparte 30 de minute. Încinge untul și prăjește 8-10 clătite.
3. Pentru sosul de roșii, aurește ceapa și usturoiul în unt topit. Adaugă roșiile tocate și curățate de pielițe, sare, piper și un strop de zahăr. Fierbe pentru 10-15 minute. Dacă vrei să înlături seminețele de roșii, trece sosul printr-o sită.
4. Pune din umplutura de carne pe clătitele prăjite și rulează. Pune-le în tavă termorezistentă și dă-le la cuptor pentru 8 minute. Servește-le cu sosul de roșii deasupra
credit foto: Photoland/Profimedia
Clătite bănățene
Pentru clătite:
4 ouă
150 g făină
300 ml apă
1 lingură cu ulei de măsline
unt
Pentru umplutură:
400 g carne tocată de vită
2 ardei grași tocați
2 linguri cu sos tomat
2 cepe tocate
2 linguri cu unt
2 lingurițe cu busuioc tcoat
1 linguriță cu oregano
150 ml supă de vită (legume)
2 lingurițe cu sos Worcestershire
piper măcinat
sare
Pentru sosul de roșii:
450 g roșii
1 ceapă tocată
1 cățel de ustuoi
1 lingură cu unt
sare
piper
zahăr
Adaugă comentariu