- Pentru a prepara clătitele, cerneți făina într-un bol împreună cu pudra de cacao și sarea. Adăugați zahărul, faceți o gaură în centru și adăugați ouăle bătute, untul topit, laptele și esența de vanilie.
- Amestecați pentru a omogeniza ingredientele și pentru a forma o compoziție moale, dar nu prea mult.
- Lăsați compoziția la temperatura camerei pentru 30 de minute.
- Pentru siropul de ciocolată, rupeți tableta bucăți mici și puneți-o într-un bol termorezisten, apoi fierbeți la bain-marie.
- Adăugați untul și mierea și așteptați să se topeasc, amestecând din când în când.
- Luați vasul de pe foc și turnați treptat laptele, până obțineți un sirop cremos.
- Puteți reîncălzi siropul chiar înainte de servire.
- Pentru crema Chantilly, bateți smântâna dulce într-un bol, împreună cu zahărul pudră și esența de vanilie.
- Acoperiți vasul și lăsați la răcit.
- Pentru a găti clătitele, puneți o tigaie antiaderentă la foc mic și adăugați o bucățică de unt.
- Când acesta s-a topit, înclinați tigaia astfel încât să acoperiți toată baza cu unt.
- Adăugați un polonic mic de compoziție, având grijă să acoperiți uniform fundul tigăii cu un strat subțire.
- Lăsați pe foc 1 minut și jumătate, până când se rumenește bine pe dedesubt.
- Întoarce-ți pentru a prăji și pe partea cealaltă.
- Transferați-o pe un platou cald și acoperiți-o cu un prosop de bucătărie.
- Așezați clătitele în straturi și mențineți-le calde.
- Ungeți cu un strat de cremă câte o jumătate de clătită și presărați fulgi de migldale.
- Împăturiți și așezați clătitele pe câte o farfurie și picurați deasupra sirop de ciocolată.
- La final adăugați migdale prăjite.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
Pentru clătite:
- 100 g făină albă
- 25 g pudră de cacao
- 1/4 linguriță sare de mare
- 1 lingură zahăr tos
- 2 ouă, bătute ușor
- 1 lingură unt topit, plus câteva bucățele pentru prăjit
- 300 ml apte integral
- 1 linguriță esență de vanilie
Pentru crema de ciocolată:
- 100 g cicolată neagră ( 70 % cacao )
- 15 g unt nesărat
- 1 1/2 linguri miere de albine
- 70 ml lapte integral
Crema Chantilly:
- 250 ml smântână
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
Pentru ornat:
- 4 linguri fulgi de migdale
Banalele clătite transformate într-un desert spectaculos. Învață de la Gordon Ramsey cum să faci acest lucru.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu