1. Topiti untul intr-o tigaie si caliti ceapa, ciupercile si baconul pana ce amestecul devine lucios. Adaugati 120 g faina si prajiti pentru inca jumatate de minut. Treptat, incorporati 400 ml lapte, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Asezonati cu sare si piper si gatiti pana ce amestecul se ingroasa (circa 5 minute), amestecand continuu pentru ca sosul sa nu se prinda. Adaugati spanacul si branza, amestecati si luati compozitia de pe foc.
2. Pentru a face clatitele, bateti ouale, 180 g faina, 300 ml lapte si uleiul si potriviti de sare si piper. Incalziti o tigaie, adaugati putin ulei si turnati un polonic din compozitie. Acoperiti intreaga suprafata a tigaii, lasati sa se preajeasca pentru 1 minut, intoarceti-o si prajiti si partea cealalta. Repetati procesul pana ce toata compozitia a fost folosita. Reteta ajunge pentru prepararea a 8 clatite. Turnati putin din compozitia initiala pe fiecare clatita in parte si impaturiti-le sub forma unui triunghi. Serviti-le calde cu salata.
50 g unt
1 ceapa taiata
250 g ciuperci taiate
125 g bacon taiat
120 g faina
400 ml lapte
300 g spanac taiat
200 g branza rasa (optional)
2 oua
180 g faina
300 ml lapte
50 ml ulei, plus extra pentru prajit
Adaugă comentariu