- Preparați aluatul pentru clătite, amestecând ouăle, laptele, făina și un praf de sare.
- Mixați până când amestecul devine omogen.
- Lăsați aluatul să se odihnească timp de 20-30 de minute.
- Decojiți dovleacul și tăiați-l în cuburi.
- Fierbeți bucățile obținute timp de 30 de minute.
- Într-o crăticioară puneți sucul de portocale și ghimbirul dat pe răzătoarea mică.
- Fierbeți pentru 10 minute la foc potrivit.
- Pasați bucățile de dovleac și adăugați siropul de portocale și ghimbir.
- Adăugați brânza de vaci și amestecați pentru a se combina toate aromele.
- Într-o tigaie, adăugați câte un polonic din aluat și formați clătite.
- Umpleți fiecare clătită cu aluatul obținut și serviți imediat.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 100 g făină
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- un praf sare
- 600 g dovleac
- 250 ml suc portocale
- 15 g ghimbir
- 100 g brânză degresată de vaci
Clătite umplute cu piure de dovleac si brânzică.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu