Home » Clatite cu dovleac

Clatite cu dovleac

  1. Preparați aluatul pentru clătite, amestecând ouăle, laptele, făina și un praf de sare.
  2. Mixați până când amestecul devine omogen. 
  3. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 20-30 de minute.
  4. Decojiți dovleacul și tăiați-l în cuburi.
  5. Fierbeți bucățile obținute timp de 30 de minute.
  6. Într-o crăticioară puneți sucul de portocale și ghimbirul dat pe răzătoarea mică.
  7. Fierbeți pentru 10 minute la foc potrivit.
  8. Pasați bucățile de dovleac și adăugați siropul de portocale și ghimbir. 
  9. Adăugați brânza de vaci și amestecați pentru a se combina toate aromele. 
  10. Într-o tigaie, adăugați câte un polonic din aluat și formați clătite. 
  11. Umpleți fiecare clătită cu aluatul obținut și serviți imediat. 

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images 

Poza principala

clatite_cu_dovleac.jpg

  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte 
  • un praf sare
  • 600 g dovleac
  • 250 ml suc portocale
  • 15 g ghimbir
  • 100 g brânză degresată de vaci 
Clătite umplute cu piure de dovleac si brânzică.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE