1.Dă merele pe răzătoarea mică și scurge-le de zeamă. Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de sare, praful de copt.
2.Bate ouăle cu zahărul și vanilia. Subţiază cu laptele (la temperatura camerei) și încorporează treptat amestecul de făină.
3.Ai grijă să nu rămână cocoloașe! La final, când aluatul e moale, adaugă merele scurse.
4.Încinge unt într-o tigaie nonaderentă și pune cu lingura din compoziţia de mai sus.
5.Prăjește-le pe ambele părţi și scoate clătitele pe un șervet de hârtie.
6.În momentul servirii, pudrează-le cu zahăr și scorţișoară, după gust. Sunt foarte bune calde.
3 mere potrivite
250 g făină
400 ml lapte
2 ouă mari (sau trei mici)
1/2 lingurițe cu praf de copt
2 linguriţe cu zahăr brun
1 plic zahăr vanilat Bourbon
scorţişoară
sare
unt
Adaugă comentariu