Mic dejun cu nucșoară, ovăz, lapte de migdale și pere caramelizate.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 250 ml lapte de migdale
- 1/2 linguriță cuișoare
- 1 linguriță nucșoară
- 4 lingurițe scorțișoară
- 100 g fulgi ovăz
- 3 ouă
Pentru pere:
- 2 linguri zahăr pudră
- 75 g unt de cocos
- 2 pere, decojite și fără sâmburi
- 200 g iaurt combinat cu nucă de cocos
Modalitate de preparare:
- Într-o cratiță combinați laptele de migdale cu cuișoare, nucșoară și scorțișoară.
- Plasați recipientul pe foc și aduceți în punctul de fierbere.
- Când începe să clocotească adăugați fulgii de ovăz și fierbeți la foc mic timp de 6 minute, amestecând continuu, până când începe să fie cremos și prinde textura unui terci.
- Transferați într-un bol pentru mixare și lăsați compoziția să se răcească timp de 20 de minute.
- În acest timp pregătiți perele. Presărați zahărul într-o tigaie și plasați-o pe sursa de foc.
- Când începe să se topească adăugați 25 de grame de unt de cocos.
- Pudrați perele cu un praf de scorțișoară și adăugați-le peste caramel.
- Lăsați-le să fiarbă timp de 5 minute.
- Reveniți la ovăz peste care adăugați ouăle bătute cu 1/2 linguriță sare.
- Amestecați pentru a obține un aluat asemănător celui de clătite.
- Încingeți o tigaie în care adăugați unt de cocos și adăugați aluat.
- Gătiți câte 4 minute pe fiecare parte.
- Procedați la fel cu restul compoziției, completând de fiecare dată cu ulei de cocos.
- Serviți alături de pere caramelizate si iaurt.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu