Home » Aperitive, salate, sosuri » Clătite cu pui
Aperitive, salate, sosuri

Clătite cu pui

1.Taie carnea în cubulețe și condimenteaz-o cu sare și piper. Pune cubulețele de carne să se rumenească în puțin ulei. Adaugă ceapa tocată și ciupercile feliate. Lasă câteva minute, după care pune ficățeii de pui. Stinge cu puțină apă și lasă se se înăbușe bine. La final, potrivește gustul de sare.

2.Între timp, amestecă laptele cu apa și ouăle bătute bine. Încorporează treptat făina și mixează pentru a desface toate cocoloașele. Lacă compoziția să se odihnească câteva minute, după care prăjește clătitele.

3.Unge fiecare clătită cu puțin muștar și pune câte două linguri din amestecul de pui. Așază deasupra o felie de brânză și împachetează strâns să nu iasă umplutura. Lasă aceste clatite cu pui la rece 30 de minute.

4.Trece fiecare clătită prin făină, ou și pesmet. Prăjește-le rapid în baie de ulei. Servește clatitele cu pui cât sunt calde alături de salata preferată.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Clătite cu carne

Poza principala

clatite_mici.jpg

Pentru aluat:

200 g făină

350 ml de lapte 

2 ouă

200 ml apă 

100 ml ulei 

sare 

ulei

 

pentru crustă:

100 g pesmet 

1 ou 

100 g făină 

 

Pentru umplutură:

1 piept de pui 

100 g ficatei de pui 

2 cepe roșii

200 g ciuperci 

1 lingură cu muștar 

80 g felii de telemea sau brânză topită

ulei

sare

piper

 

Clătite prăjite

Pentru mesele in familie, de sarbatoare, pregateste reteta de clatite cu pui, un antreu gustos, dar și sățios.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.