1.Taie carnea în cubulețe și condimenteaz-o cu sare și piper. Pune cubulețele de carne să se rumenească în puțin ulei. Adaugă ceapa tocată și ciupercile feliate. Lasă câteva minute, după care pune ficățeii de pui. Stinge cu puțină apă și lasă se se înăbușe bine. La final, potrivește gustul de sare.
2.Între timp, amestecă laptele cu apa și ouăle bătute bine. Încorporează treptat făina și mixează pentru a desface toate cocoloașele. Lacă compoziția să se odihnească câteva minute, după care prăjește clătitele.
3.Unge fiecare clătită cu puțin muștar și pune câte două linguri din amestecul de pui. Așază deasupra o felie de brânză și împachetează strâns să nu iasă umplutura. Lasă aceste clatite cu pui la rece 30 de minute.
4.Trece fiecare clătită prin făină, ou și pesmet. Prăjește-le rapid în baie de ulei. Servește clatitele cu pui cât sunt calde alături de salata preferată.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Pentru aluat:
200 g făină
350 ml de lapte
2 ouă
200 ml apă
100 ml ulei
sare
ulei
pentru crustă:
100 g pesmet
1 ou
100 g făină
Pentru umplutură:
100 g ficatei de pui
2 cepe roșii
200 g ciuperci
1 lingură cu muștar
80 g felii de telemea sau brânză topită
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu