1. Pentru clatite: Puneti ricotta, zaharul si galbenusurile de ou intr-un bol si mixati bine.
2. Puneti coaja de portocala, faina si sarea si amestecati pana ce obtineti un aluat omogen.
3. Bateti albusurile intr-un alt bol pana se intaresc si adaugati-le peste aluatul de clatite. Amestecati.
4. Incalziti o tigaie non-aderenta la foc mediu si puneti putin unt. Cand untul incepe sa fiarba, puneti 4-6 linguri de aluat in tigaie. Prajiti 1-2 minute pe fiecare parte, pana se umfla.
5. Asezati cate un rand de clatite si unul de portocale. Presarati fistic si miere si serviti.
Pentru clatite:
250 g branza ricotta
2 linguri zahar
2 oua, separate
1 portocala (coaja pentru aluat, portocala pentru servit)
60 g faina
un praf de sare
2 linguri unt topit
Pentru servire:
1-2 portocale, curatate si taiate
2 linguri fistic macinat
miere, pentru topping
Adaugă comentariu