Clatite
Amesteca impreuna ingredientele uscate si fa o gaura in mijloc. Bate impreuna apa, oul, otetul si uleiul si toarna amestecul in mijloc. Amesteca bine pana obtii un aluat. Lasa aluatul sa stea 30 de minute.
Umplutura de spanac
Incalzeste untul intr-o tigaie, adauga faina si amesteca timp de cateva minute. Adauga treptat laptele, amestecand pana se formeaza un sos alb omogen. Asezoneaza cu sare si piper si adauga smantana. Incalzeste uleiul intr-o oala mica, prajeste ceapa si asezoneaza. Amesteca ceapa cu spanacul, adauga parmezanul si sosul alb. Asezoneaza daca este necesar si lasa deoparte.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si pune aluatul cu lingura. Prajeste pe o parte pana ce acesta devine auriu, intoarce si prajeste si pe cealalta parte. Repeta procedura pana termini aluatul. Pune umplutura de spanac pe fiecare clatita, presara mozzarella si impatureste. Pune clatite intr-o tava de copt unsa si lasa la cuptor timp de 15 minute. Se servesc cu salata verde.
Clatite
375g faina
1g sare
5g praf de copt
500ml apa
1 ou mare
7ml de otet din vin alb
15ml de ulei de gatit
Umplutura de spanac
25g unt
25g faina
125ml lapte
sare si piper negru
50ml smantana
15ml ulei
1 ceapa mica, taiata marunt
125g spanac, taiat marunt
125g de parmezan ras
In plus
ulei pentru prajire
125g de mozzarella rasa
Adaugă comentariu