1. Curăţă cartofii, spală-i şi dă-i pe răzătoarea mare. Lasă-i câteva minute, apoi stoarce surplusul de apă şi pune-i într-un castron mare.
2. Adaugă laptele, făina cernută, oul, usturoiul zdrobit, sare, măghiranul şi piperul. Amestecă bine, să se omogenizeze.
3. Încinge uleiul în tigaie, toarnă aluat cu polonicul şi prăjeşte pe ambele părţi câte un minut, două, să fie frumos rumenit. Scoate clătitele pe hârtie absorbantă.
4. Toacă varza şi montează clătitele: o clătită, un strat de varză tocată, iar o clătită, iar varză. Presară verdeaţă şi serveşte.
credit foto: Photoland/Profimedia
850 g cartofi
500 g varză murată
100 ml lapte
200 g făină
1 ou
3 căţei de usturoi
1/2 linguriţă de sare
1/2 linguriţă măghiran
un praf de piper negru măcinat
ierburi proaspete pentru decor
200 ml ulei
Adaugă comentariu