Home » Aperitive, salate, sosuri » Clătite de hrișcă cu somon afumat
Aperitive, salate, sosuri

Clătite de hrișcă cu somon afumat

Încearcă aceste clătite sănătoase cu făină de hrișcă și somon afumat.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 5-6

Ingrediente:

  • 85 g făină de hrișcă
  • 85 g făină simplă
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1/3 linguriță sare de mare
  • 1 lingură zahăr tos
  • 200 ml lapte semidegresat
  •  1 1/2 lingură ulei de măsline
  • 2 albușuri
  • unt

Pentru servire:

  • 10 felii de somon
  • 6 linguri de smântână
  • 3-4 linguri capere
  • o mână frunze de salată
  • mărar
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Se amestecă făina de hrișcă cu făina de grâu, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol mare.
  2. Fă o adâncitură în centru și adaugă laptele și uleiul de măsline.
  3. Amestecă cu un tel aducând ingredientele uscate treptat în centru.
  4. Amestecă până obții un aluat moale.
  5. Bate albușurile spumă într-un alt castron, apoi încorporează-le în aluatul de clătite.
  6. Topește puțin unt în două tigăi antiaderente.
  7. Pune câte un polonic în fiecare tigaie și coace la foc mediu timp de 1 1/2-2 minute, până ce partea de jos a clătitelor se rumenește.
  8. Întoarce clătitele și coace-le încă 1 minut.
  9. Repetă operațiunea până la epuizarea aluatului.
  10. Distribuie clătitele pe farfurii și așează pe fiecare câte o felie de somon.
  11. Pune smântână în centru și presară caperele, mărarul și salata.
  12. Presară puțin piper și servește.

Foto: 123RF

 

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.