1.Pentru clatite, amesteca ingredientele uscate intr-un bol. Adauga ouale batute si o treime din lapte si amesteca pentru a nu face cocoloase. Subtiaza compozitia cu lapte, pas cu pas, pana ajungi la consistenta unei smantani care curge. Incinge cate o lingurita cu ulei intr-o tigaie nonaderenta si coace clatitele, una cate una.
2.Pentru umplutura, bate crema mascarpone cu sucul unei lamai si lasa la rece. Separat, stoarce a doua lamaie si pune sucul intr-un bol. Adauga merele si perele curatate de coaja si feliate cat mai subtire si amesteca-le pentru a se intrepatrunde aromele.
3.Incinge untul si caleste pe foc mic fructele impreuna cu stafidele inmuiate in prealabil in apa. Dupa trei minute, adauga zaharul si coniacul si mai lasa 6-7 minute.
4.Umple cu generozitate 8 clatite si serveste-le ornate cu crema de mascarpone
clatite
125 g făină de hrișcă
300 ml lapte
2 ouă
2 linguriţe cu zahăr
sare
ulei
umplutură
250 g mascarpone
2 lămâie
3 mere
3 pere
60 g stafide
60 g unt
2 linguri cu zahăr
2 linguri cu coniac
Adaugă comentariu