1.Pune jumatate din cartofi la fiert in apa cu putina sare. Din clipa in care apa fierbe, lasa-i 15-20 de minute, apoi scurge-i bine si transforma-i intr-un piure.
2.Da pe razatoare restul cartofilor si adauga-i in piureul de mai sus impreuna cu bicarbonatul, laptele batut, porumbul bine scurs si, la final, sareaza si pipareaza dupa gust.
3.Incinge untul si un strop de ulei intr-o tigaie nonaderenta si prajeste clatita din compozitia de cartofi. Rumeneste-o, dar nu o arde!
4.Scoate clatita pe o farfurie intinsa, portioneaz-o in 6 sau 8 felii si serveste-le cu felii de somon deasupra, smantana batuta si un strop de piper proaspat macinat.
Foto : Rex Features
500 g cartofi
125 g făină
290 ml lapte bătut
200 g porumb
30 g unt
1/2 lingurițe cu bicarbonat
ulei
sare
piper
lămâie
servit
4 file de somon
200 ml smântână
lămâie
Adaugă comentariu