1. Toacă mărunt varza şi stoarce-o cât mai bine. Toacă pătrunjelul şi ceapa verde mărunt.
2. Cerne făina și praful de copt într-un bol mai mare, adaugă ouăle şi, treptat, laptele, amestecând până obţii un aluat moale. Adaugă acum varza, pătrunjelul şi ceapa tocate, sare şi chimen. Amestecă din nou până se omogenizează compoziţia.
3. Încinge ulei într-o tigaie, apoi toarnă aluat cu polonicul, să aibă cam 8 cm diametru (cam cât podul palmei). Prăjeşte clătitele pe fiecare parte până se rumenesc, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.
4. Serveşte şuncă slabă între două clătite şi decorează cu pătrunjel verde şi ardei roşu.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Truc. Poţi înlocui ouăle cu 2 linguri cu vârf cu iaurt.
300 g varză acră
200 g şuncă slabă
150 g făină
100 ml lapte
¼ linguriță cu praf de copt
2 ouă
2-3 fire de pătrunjel verde
½ linguriţă de chimen pisat
2-3 fuştei de ceapă verde tânără
ulei pentru prăjit
sare
Adaugă comentariu