1. Taie mărunt smochinele, iar nucile trage-le într-o tigaie pentru 1-2 minute.
2. Amestecă făina cernută cu un praf de sare și unul de nucșoară, adaugă cele două ouă, laptele și amestecă foarte bine. Lasă jumătate de oră să se odihnească aluatul.
3. Adaugă apoi praful de copt, stafidele, smochinele și nucile zdrobite. Pune cu un polonic mai mic grămăjoare de aluat în tigaia unsa cu ulei si coace clătitele.
4. Rumenește-le pe ambele părți și pudrază-le la final cu zahăr și scorțișoară.
credit foto: Photoland/Profimedia
Poza principala
Galerie foto
12 smochine uscate
50 g nuci (sau migdale)
250 g făină
2 ouă
500 ml lapte
½ linguriță cu praf de copt
20 g stafide
nucșoară
zahăr pudră
scorțișoară
sare
ulei
Clatitele grecesti sunt o adevarata surpriza aromata si pufoasa in farfurie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu