Clatite marocane

  1. Într-un blender adăugați  apa ușor încălzită împreună cu drojdia uscată.
  2. Pulsați de câteva ori la viteză mică.
  3. Într-un castron, amestecați ingredientele uscate.
  4. Turnați amestecul din blender și mixați cu ajutorul unui mixer.
  5. Compoziția obținută se lasă la dospit pentru aproximativ 1 oră.
  6. Puneți o tigaie la încins și adăugați un polonic din compoziție, aceasta se va întinde sub formă de cerc.
  7. Lăsați-le să se coacă până veți observa ca formează găurele pe la suprafață.
  8. În 2 minute aluatul este copt, atunci clătita poate fi scoasă. 
  9. Clătitele marocane se coc pe o singură parte, nu necesită a fi întoarse. 
  10. Serviți-le cu miere de albine și unt sau dulceață.

  Credit Foto: Fotolia/ Picture Partners

Poza principala

clatite_marocane.jpg

  • 600 ml apă caldă
  • 250 g griș de grâu
  • 200 g făină
  • 1 plic ( 10 g ) drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță praf copt
  • sare
Nu sunt nici clasicele clătie românești, nici pancakes. Sunt clătitele marocane pe care vă invităm să le încercați chiar la voi în bucătărie.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE