- Într-un blender adăugați apa ușor încălzită împreună cu drojdia uscată.
- Pulsați de câteva ori la viteză mică.
- Într-un castron, amestecați ingredientele uscate.
- Turnați amestecul din blender și mixați cu ajutorul unui mixer.
- Compoziția obținută se lasă la dospit pentru aproximativ 1 oră.
- Puneți o tigaie la încins și adăugați un polonic din compoziție, aceasta se va întinde sub formă de cerc.
- Lăsați-le să se coacă până veți observa ca formează găurele pe la suprafață.
- În 2 minute aluatul este copt, atunci clătita poate fi scoasă.
- Clătitele marocane se coc pe o singură parte, nu necesită a fi întoarse.
- Serviți-le cu miere de albine și unt sau dulceață.
Credit Foto: Fotolia/ Picture Partners
Poza principala
- 600 ml apă caldă
- 250 g griș de grâu
- 200 g făină
- 1 plic ( 10 g ) drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță praf copt
- sare
Nu sunt nici clasicele clătie românești, nici pancakes. Sunt clătitele marocane pe care vă invităm să le încercați chiar la voi în bucătărie.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu