1. Pune făina proaspăt cernută într-un castron, fă o gaură în mijloc și adaugă ouăle, sarea, zahărul și laptele. Amestecă să nu rămână cocoloașe, adaugă o linguriţă cu ulei și freacă în continuare. Lasă 30 de minute să se odihnească.
2. Pregătește clătitele după metoda clasică: pune o tigaie pe foc, unge cu ulei și, când e bine înfi erbântată, toarnă aluatul cu polonicul, mișcând tigaia astfel încât aluatul să se întindă în mod egal pe toată suprafaţa acesteia. Când s-a rumenit pe o parte, întoarce cu grijă clătita pe partea cealaltă.
3. Amestecă brânza de vaci cu telemeaua sfărâmată, ceapa și mărarul tocate mărunt. Sărează dacă mai este necesar și pune boia după gust. Unge clătitele răcorite și presară deasupra brânza halloumi tăiată în cubulețe și clătite mediteraneene trasă în tigaie câteva minute și frunze de rucola ori fâșii de salată.
4. Rulează și leagă, pentru un plus de decor, cu codițe de ceapă verde. Servește imediat.
ȘTIAI? Halloumi este o brânză albă din lapte de capră și oaie originară din Levant. Are punctul de topire mai ridicat, ceea ce o face ideală pentru grătar, prăjit în tigaie, dar și în salate.
Clătite bănățăne
1 ceşcuţă cu făină
2 ouă
1 pahar cu lapte
2 linguriţe cu zahăr
ulei
sare
pentru umplutură:
300 g brânză de vaci
200 g brânză telemea
100 g brânză halloumi
1 ceapa rosie
mărar
boia dulce
sare
Adaugă comentariu