Home » Aperitive, salate, sosuri » Clătite mediteraneene
Aperitive, salate, sosuri

Clătite mediteraneene

1. Pune făina proaspăt cernută într-un castron, fă o gaură în mijloc și adaugă ouăle, sarea, zahărul și laptele. Amestecă să nu rămână cocoloașe, adaugă o linguriţă cu ulei și freacă în continuare. Lasă 30 de minute să se odihnească.

2. Pregătește clătitele după metoda clasică: pune o tigaie pe foc, unge cu ulei și, când e bine înfi erbântată, toarnă aluatul cu polonicul, mișcând tigaia astfel încât aluatul să se întindă în mod egal pe toată suprafaţa acesteia. Când s-a rumenit pe o parte, întoarce cu grijă clătita pe partea cealaltă.

3. Amestecă brânza de vaci cu telemeaua sfărâmată, ceapa și mărarul tocate mărunt. Sărează dacă mai este necesar și pune boia după gust. Unge clătitele răcorite și presară deasupra brânza halloumi tăiată în cubulețe și clătite mediteraneene trasă în tigaie câteva minute și frunze de rucola ori fâșii de salată.

4. Rulează și leagă, pentru un plus de decor, cu codițe de ceapă verde. Servește imediat.

ȘTIAI? Halloumi este o brânză albă din lapte de capră și oaie originară din Levant. Are punctul de topire mai ridicat, ceea ce o face ideală pentru grătar, prăjit în tigaie, dar și în salate.

 

Clătite bănățăne

Poza principala

poza_mica.jpg

1 ceşcuţă cu făină

2 ouă

1 pahar cu lapte

2 linguriţe cu zahăr

ulei

sare

 

pentru umplutură:

300 g brânză de vaci

200 g brânză telemea

100 g brânză halloumi

1 ceapa rosie

mărar

boia dulce

sare

 

Clatite cu spanac

Pe cât de ușor le prepari, pe atât de repede le vei mânca!
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.