1.Separă gălbenușurile de albușuri. Într-un castron, freacă gălbenușurile cu un praf de sare. Toarnă treptat laptele, mierea și uleiul. Adaugă făina proaspăt cernută și amestecată cu zahărul și praful de copt.
2.La final, încorporează albușurile bătute spumă și afinele zdrobite cu furculiţa. Lasă compoziţia să se odihnească zece minute.
3.Unge o tigaie din teflon cu puţin unt. Toarnă în mijloc un polonic și lasă compoziţia să se întindă. Coace clatitele americane pe ambele părţi.
4.Pentru sosuld e mere, pune pe foc fructele curățate de coji și sâmburi, apa, zahărul și scorțișoara. Acoepră și lasă să fiarbă 15-20 de minute sau până merele se zdrobesc foarte ușor. Dă deoparte și lasă să se răcească, apoi mixează bine totul până se transformă într-un sos delicios și aromat.
5.Servește clătitele cu sos de mere aromat.
credit foto: Guliver/Thinckstock
200 g făină
250 ml lapte
2 ouă
50 g zahăr
3 linguri cu miere
1 pliculeţ cu praf de copt
100 g unt
3 linguri cu ulei
sare
pentru sos:
4 mere
190 ml apă
1/2 linguriță cu scorțișoară
50 g zahăr
Adaugă comentariu