1.Bate ouăle cu trei linguri cu ulei, adaugă în ploaie făina cernută, un praf de sare și subţiază cu laptele rece. Dă o jumătate de oră la rece, apoi coace pe rând clătitele.
2.Călește ceapa în puţin ulei, adaugă ficăţeii curăţaţi și ciupercile scurse. După ce s-a evaporat apa, sărează puţin și adaugă vinul. Lasă să dea în câteva clocote și apoi să se răcorească.
3.Dă prin mașina de tocat compoziţia de fi căţei, aromatizează cu mărar și pătrunjel tocate mărunt, sărează și piperează după gust.
4.Umple clătitele cu o lingură de compoziţie, împachetează ca pe sarmale și pune-le pe un platou. Încinge ulei într-o tigaie adâncă și rumenește clătitele pentru 2-3 minute.
5.Servește-le fierbinţi, cu castraveciori muraţi și cu o lingură cu smântână. Să alunece mai ușor la vale.
4 ouă
1 litru lapte
700 g făină
400 g ficăţei de pui
200 g ciuperci
2 cepe
50 ml vin alb
mărar
pătrunjel
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu