Deserturi & băuturi

Clatite in sos de vanilie

Text
Clatite in sos de vanilie
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
clatite_in_sos__de_vanilie_img_6350.jpg

Ingrediente – umplutura

250 g brânză de vaci
3 gălbenușuri
5 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat bourbon
coaja rasă de la o portocală
un praf de sare

Ingrediente – sos

500 g smântână
3 gălbenușuri
5 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat bourbon

Ingrediente – bezea

6 albușuri
6 linguri zahăr
1/2 plic zahăr bourbon

Mod de preparare

Amesteci ingredientele pentru umplutură, apoi umpli clătitele (deja făcute), dându-le forma unor suluri de 6-7 cm. Așezi clătitele în forma unsă cu puțin unt și torni deasupra sosul de vanilie, preparat astfel: Smântâna, gălbenușurile și zahărul le amesteci și le pui pe foc mic până ce dă amestecul în clocot. La final, aromatizezi clătitele cu zahărul vanilat. Dai forma la cuptor și prepari bezeaua. Bați spumă albușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat. Scoți tava și torni bezeaua cu ajutorul unui șpriț, introduci tava la cuptor până ce bezeaua devine aurie, fără să deschizi ușa cuptorului. O presari cu zahăr vanilat și servești.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE