Clătitele vegane umplute cu ciuperci și roșii, perfecte pentru dietele fără lactoză sau în post.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții:2
Ingrediente:
- 140 g făină cu agent de creștere
- 1 linguriță făină de soia
- 400 ml lape de soia
- ulei vegetal, pentru prăjit
Topping:
- 2 linguri ulei vegetal
- 250 g ciuperci
- 250 g roșii cherry, tăiate în jumătate
- 2 linguri smântână de soia
- 1 pumn nuci de pin
- arpagic tocat pentru servit
Modalitate de preparare:
- Cerneți făina împreună cu un praf de sare direct într-un procesor de alimente.
- Adăugați laptele de soia și amestecați pentru a obține un aluat neted și omogen.
- Încingeți o tigaie antiaderentă și adăugați câte 3 linguri de aluat.
- Gătiți până când încep să apară bule pe suprafața clătitei, apoi întoarceți-o pe partea cealaltă.
- Repetați operațiunea până terminați compoziția și păstrați clătitele acoperite la cald.
- Pentru a prepara toppingul, încingeți uleiul într-o tigaie și gătiți ciupercile până când încep să se înmoaie.
- Adăugați roșiile și continuați să gătiți pentru câteva minute.
- Turnați smântâna de soia și nucile de pin.
- Fierbeți ușor timp de 2-3 minute.
- Distribuiți clătitele în farfurii și adăugați toppingul pentru a fi servite.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu