1. Amestecă usturoiul zdrobit cu coniac, puţin ulei, rozmarin și un praf de sare. Toarnă această marinată peste carne și dă la rece 3-4 ore. Încinge grătarul și frige carnea pe ambele părţi (dacă o vrei în sânge, 5-7 minute pe fiecare parte sunt suficiente).
2. Scoate carnea pe un platou, scurge într-o tigaie ce a rămas de la fript, adaugă supa de legume, oţetul balsamic și lasă să scadă bine, pune untul și dă totul în câteva clocote. Dacă e nevoie, adaugă puţină sare. Servește coastele cu piure de spanac și ardei copţi.
Truc. Pentru un gust si mai deosebit, adaugă în marinată câteva frunze de mentă proaspătă (sau mentă uscată).
credit foto: © sutsaiy – Fotolia.com
4 cotlete de miel
20 g unt
200 ml supă de legume
3 căţei de usturoi
1 linguriţă cu rozmarin
2 linguri cu oţet balsamic
2 linguri cu coniac
sare
Adaugă comentariu