1. Combina ingredientele pentru sos si unge coastele afumate. Marineaza-le 3-4 ore sau o noapte.
2. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Adauga sucul de mere si tine coastele afumate la cuptor timp de aproape 3 ore, pana carnea se desprinde de pe os.
3. Scoate de la cuptor si toarna jumatate din glazura, mai lasa la cuptor 20 de minute sau pana coastele devin maronii. Intoarce-le, toarna restul de glazura si mai lasa-le la cuptor inca 15 minute.
Poza principala
800g de coaste de porc afumate
Pentru sos
250ml de suc de mere
Doua lingurite de praf de mustar englezesc
O lingurita de zahar brun
O lingurita de piper negru
O lingurita de sare de mare
Pentru glazura
O jumatate de cana de ketchup
Un sfert de cana de otet
Doua linguri de zahar brun
Iata o reteta tentanta pentru iubitorii de preparate din carne. Aroma sosului dulceag face din aceasta o reteta interesanta, diferita de felul traditional de a gati coastele de porc afumate.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Comentariu