Porţionează coastele, sărează-le și pune-le într-o tavă mai adâncă. Toarnă berea peste ele și dă la cuptor pentru 40 de minute. Din când în când, stropește coastele cu sosul din tavă.
Toacă mărunt ceapa curăţată și călește-o în 5-6 linguri cu ulei. Când a devenit sticloasă, adaugă ardeiul roșu și pe cei verzi curăţaţi de cotoare și seminţe, tăiaţi în cubuleţe. Continuă să călești până se înmoaie toate legumele.
Toacă usturoiul mărunt din cuţit și pune-l peste restul legumelor, adaugă măslinele. Călește puţin și potrivește de sare. Servește coastele acoperite cu legume pe pat de salată verde tăiată foarte subţire și stropită cu zeamă de lămâie.
Sugestie. Coastele pot fi coapte și în zeamă de varză sau în vin roșu îndoit cu apă. Sunt și mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate.
1 kg coaste de porc
500 ml bere
2 cepe
1 ardei rosu
2 ardei graşi verzi
100 g măsline
3 căței de usturoi
1 salată
zeamă de lămâie
ulei
sare
Adaugă comentariu