Desertul de Duminică ar putea arăta așa!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 200 g coacăze
- 500 g zmeură
- sucul de la 1 portocală
- 2-3 lingurițe zahăr pudră
Pentru crustă:
- 85 g unt rece tocat
- 200 g făină cu agent de creștere
- 100 g zahăr brun
- 150 ml lapte
- 2 linguri zahăr brun
- înghețată pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 190 grade C .
- Îndepărtați fiecare coacăză de pe tulpină.
- Puneți zmeura și coacăzele roșii într-un vas de copt cu capacitatea de 1 litru, se adaugă sucul de portocale și presară cea mai mare parte a zahărului.
- Gustați o zmeură și decideți dacă mai are sau nu nevoide de zahăr.
- Pentru a face aluatul, amestecați untul, făina, zahărul brun și un vârf de cuțit de sare fină pentru pesmet într-un procesor de alimente.
- Se adaugă laptele pentru a face un aluat foarte moale.
- Vărsați aluatul peste fructe și presărați zahărul brun.
- Se dă la cuptor timp de 55 de minute sau până când partea de sus începe să prindă o culoare aurie.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu