1. Punem pe foc mediu o oală umplută pe jumătate cu apă caldă. În momentul în care începe să fiarbă usor, adăugăm crevetii pe care îi fierbem 4-5 minute, dacă sunt congelati si 10-15 minute dacă sunt proaspe si. După ce sunt complet fierti, îi scurgem bine si îi lăsăm să se răcească complet.
2. Într-un vas separat, amestecăm maioneza cu ketchupul, 1 lingura ulei de masline extravirgin si sosul Worcester până capătă un aspect omogen. Adăugăm apoi lingura cu brandy si amestecăm bine până ce obtinem un sos cu o consistentă cremoasă.
3. Amestecăm crevetii complet reci cu sosul. Umplem cupele cu cocktailul de creveti, le decorăm cu putine frunze de salată si felii de lămâie si tot ce avem de făcut este să asteptăm musafirii pentru a-i servi.
400 g creveţi
250 g maioneză
3 linguri cu ketchup
1 lingură cu ulei de măsline
1 lingură cu Worcester
1 lingură cu coniac
3 felii de lămâie
salată
Adaugă comentariu