Home » Deserturi & băuturi » Cocktail de fructe de pădure cu bezea
Deserturi & băuturi

Cocktail de fructe de pădure cu bezea

Festinul de Crăciun te-a făcut să nu mai vrei să vezi nimic de mâncare, dar parcă tot ai vrea… „ceva buuun!” Îți propunem un cocktail non-alcoolic cu fructe de pădure proaspete, perfect pentru a fi savurat pe canapea, la o șuetă cu prietenii sau doar pentru a-ți potoli pofta de dulce. O băutură ca un desert, delicios și răcoritor.

1. Încălzește cuptorul la 225 de grade Celsius.

2. Taie fructele de pădure in jumătăți și amestecă-le cu zahăr brun.

3. Împarte apoi fructele în patru pahare, având grijă să lași spațiu pentru straturile următoare.

4. Bate albușurile cu un praf de sare, adăugând zahăr treptat, până obții o spumă fermă.

5.  Pune înghețata deasupra fructelor și apoi un strat gros din albușul bătut. Pune cocktail-ul la cuptor până ce bezeaua devine maronie, timp de 3-7 minute.

INGREDIENTE:
  • 500g de fructe de pădure amestecate (căpșune, afine, zmeură)
  • 50g zahăr
  • 400g înghețată de vanilie
  • 2 albușuri
  • 50g de zahăr
Număr de porții
4
Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.