Se spune ca sampania este raiul intr-un pahar. Atunci de ce s-o mai amesteci in cocktail-uri? Raspunsul e simplu: sampania este culmea artei unui producator de vinuri, in timp ce cocktail-ul este piatra filozofala a indemanarii de „mixologist”.
Un cocktail pe baza de sampanie nu poate fi decat o bautura de neegalat in decadenta, placere si inspiratie. Cunoscatorii de sampanie vor ghici printre picaturile cocktail-ului comorile acidulate, in timp ce novicele va adauga stralucire unei bauturi ce putea fi banala.
1. Cocktail Poinsettia. Este o licoare usoara, colorata si vesela ca un pom de iarna, care se potriveste perfect pentru o cina de Craciun, acasa, impreuna cu familia. Ingrediente:
2. Cocktail Moulin Rouge. Exotismul unui Moulin Rouge te va incinta intr-o amiaza tarzie de sfarsit de an in doi, la lumina lumanarilor.
3. Cocktail Bellini. Daca in noaptea de Revelion ai programat clubbing, atunci te sfatuim sa comanzi in fiecare bar acest cocktail racoritor, perfect pentru o seara plina de energie si stralucire.
4. Cocktail Stargarita. In cazul in care petrecerea de Revelion va fi la tine acasa, cu lume multa si mancare sofisticata, prepara un cocktail in care dulceata iute a tequilei se insinueaza usor prin bulele acidulate ale sampaniei. Bautura se serveste intr-n pahar garnisit cu felii de lime.
5. Cocktail Metro. Cui pe cui se scoate… asa ca, in dimineata de dupa petrecere, prepara-ti un Metro si te vei simti ca un star hollywoodian dupa seara in care a castigat Oscarul. Paharul se orneaza cu o felie de portocala.
Cocktail Poinsettia
1 masura de suc de coacaze si 4 masuri sampanie
Cocktail Moulin Rouge
1 masura de votca frapata si 4 masuri de sampanie
Cocktail Bellini
1 masura suc de piersici si 3 masuri sampanie sau vin spumos
Cocktail Stargarita
1 masura tequila (racita), 4 masuri de sampanie
Cocktail Metro
1 picatura de suc de coacaze, 1 picatura de suc de lime, 1 picatura de cointreau , 1 masura de votca , 4 masuri de sampanie
Adaugă comentariu