Home » Colțunași

Colțunași

1. Pentru aluat, bate patru ouă cu untul, smântâna și sarea. Toarnă amestecul peste făina cernută pe masa de lucru și amestecă ușor până se formează aluatul. Frământă până aluatul capătă elasticitate (cam 5-10 minute). Împăturește-l într-o folie și lasă-l măcar 10 minute să se odihnească.

2. Pentru umplutură, fierbe cartofii în apă cu sare pentru 15 minute. Scurge de apă și pasează-i ca pentru piure. Între timp, călește în două linguri cu unt prazul feliat subțire, ciupercile și un praf de cimbru, după gust. Când sunt gata (și sosul a scăzut), adaugă smântâna și mai lasă să se lege puțin. Amestecă apoi cu piureul de cartofi.

3. Împrate aluatul în două și întinde pe rând câte o foaie subțire. Decupează aluatul cu o formă de biscuiți (sau cu cuțitul) și pune deasupra umplutura de cartofi și ciuperci. 

4. Unge marginile cu oul rămas bătut și lipește marginile colțunașilor formați, apoi presează-le cu o furculiță.

5. Pune la fiert o oală cu multă apă cu un praf de sare. Pune toți colțunașii odată și lasă-i până se ridică la suprafață. Ia-i cu o spumieră și pune-i într-o tigaie în care ai topit restul de unt și ai călit ceapa tocată. Perpelește-i pe ambele părți și servește colțunașii fierbinți cu sau fără smântână deasupra.

 

Sugestie. Umplutura de cartofi cu ciuperci o poți alterna cu varză călită, carne tocată sau brânză de vaci.

 

Colţunași cu spanac

Poza principala

fotolia_46180794_subscription_xl.jpgc_photographee.eu_-_fotolia.com_mica.jpg

5 ouă

125 g unt

125 g smântână de gătit

½ linguriță cu sare

600 g făină

 

Pentru umplutură

450 g cartofi curățați și tăiați cuburi

4-5  linguri cu unt

1 praz

250 g ciuperci tocate

250 g smântână 

2 cepe tocate mărunt

Cimbru

Sare

Piper măcinat

 

Colţunaşi rumeniţi

Când vrei să-i surprinzi pe cei dragi, pregătește rețeta de colțunași sau pierogi, o delicatesă de pe meleaguri vecine.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE