1.Spală cireșele, curăță-le de codițe și pune-le la scurs intr-o sita.
2.Spală și usucă borcanele pentru compotul de iarnă.
3.Umple borcanele cu fructe, puțin mai mult de jumătate, și adaugă deasupra câte o jumătate de aspirină.
4.Pentru un borcan de 800 g, ai nevoie de 700 ml apă și o lingură cu vârf cu zahăr.
5.Calculează cam cât de multă apă ai nevoie pentru borcanele tale și pune-o la încălzit împreună cu zahărul până ce acesta se topește.
6.Toarnă lichidul peste cireșele din borcan, închide ermetic, înfășoară-le în ziar și așază-le într-o oală pe fundul căreia ai pus mai multe ziare.
7.Toarnă apă în oală, cât să ajungă la ¾ din înălțimea borcanelor. Pune pe foc și lasă să fiarbă jumătate de oră.
8.Stinge focul și lasă-le să se răcească în oală, apoi pune borcanele cu compot de cireșe pentru iarnă în loc răcoros.
credit foto: © sarsmis – Fotolia.com
Sugestie. Cand fierbi apa cu zaharul, adauga 1-2 batoane de scortisoara. Zeama compotului va deveni mai aromata si gustoasa.
Adaugă comentariu