Deserturi & băuturi

Compot de cireșe pentru iarnă

1.Spală cireșele, curăță-le de codițe și pune-le la scurs intr-o sita.

2.Spală și usucă borcanele pentru compotul de iarnă.

3.Umple borcanele cu fructe, puțin mai mult de jumătate, și adaugă deasupra câte o jumătate de aspirină.

4.Pentru un borcan de 800 g, ai nevoie de 700 ml apă și o lingură cu vârf cu zahăr.

5.Calculează cam cât de multă apă ai nevoie pentru borcanele tale și pune-o la încălzit împreună cu zahărul până ce acesta se topește.

6.Toarnă lichidul peste cireșele din borcan, închide ermetic, înfășoară-le în ziar și așază-le într-o oală pe fundul căreia ai pus mai multe ziare.

7.Toarnă apă în oală, cât să ajungă la ¾ din înălțimea borcanelor. Pune pe foc și lasă să fiarbă jumătate de oră.

8.Stinge focul și lasă-le să se răcească în oală, apoi pune borcanele cu compot de cireșe pentru iarnă în loc răcoros.

credit foto: © sarsmis – Fotolia.com

 

Sugestie. Cand fierbi apa cu zaharul, adauga 1-2 batoane de scortisoara. Zeama compotului va deveni mai aromata si gustoasa.

 

Compot de corcodușe

Poza principala

compot_de_cirese_iarna_fotolia_66654704_subscription_xxl.jpg_c_sarsmis_-_fotolia.com_mica.jpg

cireșe

apă 

zahăr

aspirină

 

Compot de piersici

 

Ușor de pregătit și destul de rapidă, rețeta de compot de cireșe pentru iarnă merită pregătită celor dragi.
Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE