1. Pune corcodușele spălate (sănătoase, tari, fără nici o pată pe coajă) în borcanele pregătite în prealabil.
2. Pune 3-4 linguri cu zahăr în fiecare borcan de 800 g (dacă ai borcane mai mici, micșorează cantitatea de zahăr) și umple-le cu apă (de preferat, plată sau fiartă și răcită în prealabil). Sigilează-le.
3. Pune borcanele cu compot într-o cratiță în care ai pus la bază un prosop de bumbac. Toarnă apă în cratiță, ușurel, până puțin mai sus de jumătatea borcanelor.
4. Pune cratița pe foc mic vreme de 20-30 de minute sau până când observi că zahărul s-a topit și în borcane încep să se ridice bule de aer.
5. Scoate borcanele din apă și pune-le într-o pătură, acoperite bine, să se răcească în tihnă. Pune-le apoi într-un loc răcoros.
Sugestie. Dacă gustul de scorțișoară îți e pe plac, presară în fiecare borcan câte un vârf de cuțit.
Adaugă comentariu