1. Pe măsură ce cureți fructele de coajă și sâmburi, pune-le în apă rece în care ai turnat sucul de lămâie.
2. Pune gutuile tăiate după preferință (cuburi sau felii) în borcanele sterilizate și umple-le cu apă rece, cât să le acopere.
3. Răstoarnă apoi lichidul din borcane într-o oală încăpătoare. Adaugă câte trei linguri cu zahăr pentru fiecare borcan cu fructe și lasă să fiarbă până se leagă un sirop.
4. Toarnă siropul fierbinte peste gutuile din borcane și apasă ușor fructele pentru a elimina bulele de aer.
5. Sigilează ermetic borcanele cu compot de gutui pentru iarna și pune-le într-o tavă, apoi dă la cuptorul preîncins pentru 60 de minute.
6. Stinge focul și lasă borcanele în cuptor să se răcească.
Sugestie. Pentru un plus de gust, poți adăuga in borcanele cu compot de gutui cate un baton de scorțișoară sau cuișoare.
Adaugă comentariu