Pregatesti 3 borcane de 800 ml.
2.Le speli si le lasi sa se scurga cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le asezi pe o tava si le introduci in cuptorul incalzit, astfel, le sterilizezi.
3. Pui la fiert apa zaharul vanilat.
4. Speli perele, le cureti de coaja.
5. Le tai in jumatati, apoi le indepartezi caseta semintelor.
6. Le treci printr-un jet de apa rece. Cand siropul incepe sa clocoteasca, adaugi perele, le pui la foc mic si acoperi vasul cu un capac, pana dau in clocot.
7. Probezi daca perele sunt fierte (patrunse) si torni compotul in borcane, le infiletezi bine capacele si le lasi sa se raceasca, pana a doua zi, acoperite cu paturi.
2.Le speli si le lasi sa se scurga cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le asezi pe o tava si le introduci in cuptorul incalzit, astfel, le sterilizezi.
3. Pui la fiert apa zaharul vanilat.
4. Speli perele, le cureti de coaja.
5. Le tai in jumatati, apoi le indepartezi caseta semintelor.
6. Le treci printr-un jet de apa rece. Cand siropul incepe sa clocoteasca, adaugi perele, le pui la foc mic si acoperi vasul cu un capac, pana dau in clocot.
7. Probezi daca perele sunt fierte (patrunse) si torni compotul in borcane, le infiletezi bine capacele si le lasi sa se raceasca, pana a doua zi, acoperite cu paturi.
1 kg pere sanatoase (fara pete) ;
– 1,5 l. apa ;
– 300 g. zahar ;
– 3 plicuri zahar vanilat.
– 1,5 l. apa ;
– 300 g. zahar ;
– 3 plicuri zahar vanilat.
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu