1. Pentru primul strat, coace pe plită jumătățile de ardei și curăță-le de coji. Încinge uleiul și călește ceapa cu usturoiul. Adaugă roșiile curățate de pielițe și tăiate cubulețe. Ține pe foc până scade sosul. Adaugă atunci și ardeii tocați, sărează și pipărează după gust și aromatizează cu plantele aromatice. Pune totul într-o tavă.
2. Așază deasupra, în spirală, felii de dovlecei, roșii și vânătă, alternându-le după plac. Din când în când, presară usturoiul, cimbru, sare și piper și toarnă uleiul. Acoperă și dă la cuptor, la foc mic, până se înmoaie legumele. Înainte de a fi gata, lasa tava fără capac pentru ca legumele să prindă o crustă apetisantă.
3. Pentru vinegretă, amestecă toate ingredientele. Servește tocănița fierbinte cu sosul deasupra.
Pentru primul strat:
½ ardei gras roșu
½ ardei gras galben
½ ardei gras portocaliu
2 linguri cu ulei de măsline
1 linguriță cu usturoi ras
2 cepe tocate mărunt
3 roșii, sare
cimbru
pătrunjel verde
1 foaie de dafin
pentru al doilea strat:
2 dovlecei (verde și galben)
1 vânătă
4 roșii
½ linguriță cu usturoi ras
2 lingurițe cu ulei de măsline
cimbru, sare, piper
Pentru sosul vinegretă:
1 lingur cu ulei de măsline
1 linguriță cu oțet balsamic
cimbru, sare, piper
Adaugă comentariu