Dacă vrei să alegi ceva diferit pentru masa de Crăciun, alege acest confit de rață.
Dificultate: mediu
Timp de preparare: îndelungat
Porții: 6
Ingrediente:
- 6 pulpe rață (2 kg în total)
- 3 linguri sare grunjoasă
- 1 lingură frunze de cimbru verde
- 1 linguriță ienupăr, zdrobit
- 3 frunze de dafin, fărâmițate
- 6 căței de usturoi
- 1,2-1,5 kg grăsime de rață
Modalitate de preparare:
- Curățați copanele de grăsime, apoi plasați-le într-un castron și adăugați peste ele sarea, cimbrul, ienupărul, frunzele de dafin și usturoiul.
- Frecați bine copanele cu acest amestec pentru a le acoperi complet.
- Acoperiți și păstrați la frigider cel puțin 24 de ore, însă nu mai mult de 2 zile.
- Scoateți vasul din frigider și îndepărtați excesul de sare de pe el, păstrând usturoiul.
- Topiți grăsimea de rață la foc mediu într-un tuci mare.
- Adăugați usturoiul și apoi copanele de rață cu pielea în jos și încngeți până ce grăsimea atinge temperatura de 93 de grade.
- Lăsați foc la mic și mențineți timp de 2 ore și jumătate- trei ore.
- Transferați copanele în recipiente de sticlă și adăugați peste ele grăsimea strecurată în prealabil.
- Pot fi păstrate la frigider timp de 3 săptămâni.
- Încălziți-le în tigaie înainte de servire, alături de un piure de cartofi cremos și un sos de fructe de pădure.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu