Home » Vegetarian & vegan » Conopidă coaptă cu dafin și usturoi
Vegetarian & vegan

Conopidă coaptă cu dafin și usturoi

Un prânz cu conopidă coaptă, frunze de dafin și usturoi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 8

Ingrediente:

  • 2 capete de conopidă
  • 1 căpățână de usturoi, desprinsă în căței de usturoi
  • 6 frunze de dafin, fin tocate
  • 4 linguri ulei de măsline
  • coaja și sucul de la 1 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  2. Plasați conopida ruptă în bucăți într-un castron.
  3. Adăugați frunzele de dafin, uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie.
  4. Amestecați pentru a acoperi întreaga suprafață a buchetelor de conopidă.
  5. Distribuiți-le pe suprafața unei tăvi de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  6. Distribuiți cățeii de usturoi cu tot cu coajă, printre bucățile de conopidă.
  7. Coaceți pentru 20 de minute, întorcând bucățile la jumătatea timpului.
  8. Mențineți în cuptor până când conopida devine ușor caramelizată.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.