Un prânz cu conopidă coaptă, frunze de dafin și usturoi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8
Ingrediente:
- 2 capete de conopidă
- 1 căpățână de usturoi, desprinsă în căței de usturoi
- 6 frunze de dafin, fin tocate
- 4 linguri ulei de măsline
- coaja și sucul de la 1 lămâie
Modalitate de preparare:
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Plasați conopida ruptă în bucăți într-un castron.
- Adăugați frunzele de dafin, uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie.
- Amestecați pentru a acoperi întreaga suprafață a buchetelor de conopidă.
- Distribuiți-le pe suprafața unei tăvi de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Distribuiți cățeii de usturoi cu tot cu coajă, printre bucățile de conopidă.
- Coaceți pentru 20 de minute, întorcând bucățile la jumătatea timpului.
- Mențineți în cuptor până când conopida devine ușor caramelizată.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu