- Într-o oală se pune la fiert laptele împreună cu foile de dafin și 1 ceapă tăiată în jumătate.
- Când dă în clocot, îndepărtează de pe sursa de foc și lasă o oră la infuzat, apoi strecoară.
- Într-un vas separat pune apă la fiert, pune conopida ruptă în bucățele și fierbe pentru 5 minute.
- Într-o tigaie pune 20 grame de unt la topit, adaugă 1 ceapă tocată și călește la foc mic până se înmoaie.
- Într-un alt vas pune restul de unt, adaugă făina și amestecă până obții o pastă.
- Toarnă în fir subțire laptele strecurat și continuă să amesteci pentru a obține un sos moale.
- Menține vasul la foc min și adaugă ceapa călită.
- Condimentează cu sare după gust și presară un praf de nucșoară.
- Într-un vas yena pune conopida fiartă, adaugă sosul și presară pesmet deasupra.
- Introdu vasul în cuptor la 250 de grade pentru 30 minute.
- Servește cu nuci măcinate.
Credit Foto: Fotolia/ fkruger
Poza principala
- 1 kg conopidă
- 2 cepe
- 500 ml apte
- 4 frunze dafin
- 100 g unt
- 85 f făină
- 50 g pesmet
- un praf nucșoară
- sare
- 100 g nuci măcinate
Transformă o banală garnitură într-un preparat aromat și cremos.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu