Home » Mâncăruri » Conopida la cuptor
Mâncăruri

Conopida la cuptor

  1. Într-o oală se pune la fiert laptele împreună cu foile de dafin și 1 ceapă tăiată în jumătate.
  2. Când dă în clocot, îndepărtează de pe sursa de foc și lasă o oră la infuzat, apoi strecoară.
  3. Într-un vas separat pune apă la fiert, pune conopida ruptă în bucățele și fierbe pentru 5 minute. 
  4. Într-o tigaie pune 20 grame de unt la topit, adaugă 1 ceapă tocată și călește la foc mic până se înmoaie.
  5. Într-un alt vas pune restul de unt, adaugă făina și amestecă până obții o pastă.
  6. Toarnă în fir subțire laptele strecurat și continuă să amesteci pentru a obține un sos moale.
  7. Menține vasul la foc min și adaugă ceapa călită.
  8. Condimentează cu sare după gust și presară un praf de nucșoară.
  9. Într-un vas yena pune conopida fiartă, adaugă sosul și presară pesmet deasupra.
  10. Introdu vasul în cuptor la 250 de grade pentru 30 minute.
  11. Servește cu nuci măcinate.

  Credit Foto: Fotolia/ fkruger

Poza principala

conopida_la_cuptor.jpg

  • 1 kg conopidă
  • 2 cepe 
  • 500 ml apte
  • 4 frunze dafin
  • 100 g unt
  • 85 f făină
  • 50 g pesmet
  • un praf nucșoară
  • sare
  • 100 g nuci măcinate
Transformă o banală garnitură într-un preparat aromat și cremos.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.