1.Desfă conopida în bucheţele și fierbe-o câteva minute în apă cu sare. Scurge cu grijă, ca să nu o sfărâmi, și pune-o într-un castron.
2.Separat, amestecă făina cu un vârf de cuţit de turmeric (sau curcuma), un praf de sare și toarnă apa foarte rece. Pentru a-l menţine rece, adaugă în aluat câteva cuburi de gheaţă.
3.Trece bucheţelele de conopidă prin amestecul tempura și pune-le în uleiul fierbinte. Prăjește-le rapid și scoate-le pe un șervet absorbant. Servește conopida pane imediat, cu salată de legume coapte.
Sugestie Dacă vrei să-ţi surprinzi familia, înlocuieşte conopida pane cu murături bine scurse şi serveşte-le cu garnitură de cartofi prăjiţi sau ţărăneşti!
1 conopidă
Pentru aluat :
200 g făină
200 g apă foarte rece
turmeric
cuburi de gheaţă
ulei
sare
Adaugă comentariu