- Tapetați o tava cu hârtie de copt și preâncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Rupeți buchețelele de conopidă și îndepărtați cotorul.
- Spălați-le și lăsați-le la scurs pe un prosop absorbant.
- Împrăștiați conopida în tavă și frecați-o cu cele 2 linguri de ulei de canola.
- Coaceți pentru 30 minute.
- Când conopida este gata, transferați-o pe un tocător și lăsați-o să se răcească.
- Într-o cratiță adăugați sosul Sriracha împreună cu pasta de tomate și puneți la încălzit.
- Adăugați în sos untul și amestecați până când acesta este încorporat.
- Într-o tigaie puneți 1 lingură cu ulei la încins, adăugați conopida și turnai sosul.
- Mențineți pe foc aproximativ 5 minute.
- Opțional puteți presăra piper cayenne.
- Când este gata presărați brânză cu mucegai pe deasupra și serviți.
Credit Foto: Fotolia/ ivanmateev
Poza principala
- 1 căpățână conopidă
- 2 linguri ulei canola
- 150 g sos Sriracha
- 200 g pastă tomate
- 100 g unt
- 2 linguri brânză mucegai albastru
Conopida poate părea o legumă banală, însă pusă în valoare îi veți descoperi gustul minunat.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu