Home » Conopida picanta cu branza

Conopida picanta cu branza

  1. Tapetați o tava cu hârtie de copt și preâncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Rupeți buchețelele de conopidă și îndepărtați cotorul. 
  3. Spălați-le și lăsați-le la scurs pe un prosop absorbant. 
  4. Împrăștiați conopida în tavă și frecați-o cu cele 2 linguri de ulei de canola.
  5. Coaceți pentru 30 minute.
  6. Când conopida este gata, transferați-o pe un tocător și lăsați-o să se răcească.
  7. Într-o cratiță adăugați sosul Sriracha împreună cu pasta de tomate și puneți la încălzit. 
  8. Adăugați în sos untul și amestecați până când acesta este încorporat.
  9. Într-o tigaie puneți 1 lingură cu ulei la încins, adăugați conopida și turnai sosul.
  10. Mențineți pe foc aproximativ 5 minute. 
  11. Opțional puteți presăra piper cayenne.
  12. Când este gata presărați brânză cu mucegai pe deasupra și serviți. 

  Credit Foto: Fotolia/ ivanmateev

 

Poza principala

conopida_picanta.jpg

  • 1 căpățână conopidă
  • 2 linguri ulei canola
  • 150 g sos Sriracha
  • 200 g pastă tomate
  • 100 g unt 
  • 2 linguri brânză mucegai albastru 
Conopida poate părea o legumă banală, însă pusă în valoare îi veți descoperi gustul minunat.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.