Rețete picante cu legume de toamnă. Simplu, rapid și la îndemâna oricui.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 linguriță el hanout
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță paprika afumată
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 1 linguriță ulei de măsline
- 170 g iaurt grecesc
- 1 conopidă mică
- 2 lingurițe pastă de susan
- sucul de la 2 lămâi
- 400 g năut, scurs și clătit
Pentru a servi:
- pitta
- rodie
- semințe de floarea soarelui
- pătrunjel tocat
- mentă tocată
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180 ° C .
- Într-un castron mic, se amestecă împreună condimentul el hanout, scorțișoara, boiaua de ardei, usturoiul, uleiul și iaurtul grecesc.
- Luați conopida și îndepărtați frunzele exterioare și tulpina.
- Se freacă cu amestecul de iaurt condimentat peste tot, apoi se toarnă 100 ml apă în vasul în care urmează să o gătiți.
- Se acoperă cu folie și se coace în cuptor timp de 45 min.
- Între timp, amestecați tahini într-un castron și adăugați încet zeama de lămâie, amestecând constant, pentru a face un sos neted. Lăsați la rece până când conopida este gata.
- Atunci când conopida este prăjită, se îndepărtează folia și se lasă în cuptor pentru încă 10-15 min.
- Puneți năutul într-o cratiță cu apă (50 ml) și se fierbe la foc mediu până se încălzește.
- Asezonați-l după gust, apoi zdrobiți-l pentru a avea o consistență netedă. Se amestecă 1 linguriță de sos tahini.
- Așezați conopida pe un platou și serviți cu năut zdrobit, stropiți cu restul de tahini și adăugați la alegere: rodie, pătrunjel tocat, pitta grecească.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu