1. Freacă margarina cu trei linguri cu făină. Împarte compoziţia obţinută în trei. Într-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apă și sare și frământă.
2. Întinde o foaie pătrată cu latura de 30-40 cm și adaugă o parte din margarină frecată. Împăturește-o și las-o la frigider 30 de minute. Aluatul răcit îl mai întinzi o dată și îl acoperi cu cea de-a doua parte de margarină, lași iarăși 30 de minute la rece, apoi continui operaţia cu ultima parte de margarină.
3. Întinde aluatul de cornulete și taie triunghiuri mari. Pune la bază gem amestecat cu nuci si vanilie, apoi rulează. Unge cornuletele cu gălbenuș și presară zahăr. Coace-le cam 40 de minute.
Cornuleţe cu gem de prune
1 borcan gem de gutui
100 g nuci
1 galbenus
75 g zahăr
1 pliculet cu zahar vanilat
Pentru aluat:
1 pachet margarină
11 linguri cu făină
3 linguri cu ulei
1 lingură oțet
1 ceşcuţă cu apă
sare
Adaugă comentariu