1. Amestecă borșul cu uleiul într-un castron mare. Pune praful de copt stins în zeama de lămâie.
2. Amestecă puţin. Adaugă făina în ploaie, amestecând încontinuu, și un praf de sare.
3. Frământă un aluat elastic, dar nu prea dens, că nu ies cornuleţele fragede. Ţine aluatul la rece timp de 20 de minute.
4. Împrăștie făină pe planșetă, întinde o foaie subţire, taie triunghiuri sau pătrate, pune câte o bucăţică de rahat (gem de prune sau nucă pistă) și rulează. Dă la cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.
5. Pudrează cornuletele cu aluat de bors cu putin zahăr.
Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie
Poza principala
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
300 g făină
1 cană ulei
1 cană borş
1 plic praf de copt
200 g rahat
zeamă de lămâie
zahăr pudră pentru decor
sare
Numai bune în post, dar şi în restul zilelor. Aceste cornulete sunt economice şi se prepară rapid, fiind la fel de fragede chiar şi după o săptămână.
Numar de portii
8
Calorii
125
Facebook Comments
Adaugă comentariu